Athea

GIC PR Saurtos Athea, DM

Athea er vores første avlskat. Hun kommer fra Vinni i Hedensted, og er født d. 2. juli 2010. Athea er sort sølv klassisk tabby (ns 22). 

Athea er ud af et kuld på fem skønne europé-killinger efter StarsfromHeavens Balder og Wehnerts Mademoiselle. Hun er en rigtig lille frækkert og ballademager, der elsker at blive nusset og spinder, så snart man samler hende op. Derudover så er hun rigtig glad for at sove ovenpå en, og ligger ofte på min skulder eller hals eller sover på Caspers mave.

Mange tak til Vinni, for denne lille charmetrold.

Athea, 11 måneder

November 2010 opdatering: Athea er faldet rigtig godt til herhjemme, og viser bare til fulde det skønne og lækre europé-temperament, som jeg sådan er faldet for.

Athea var med på sin første udstilling i Kolding i oktober og tog det med bravour. Hun spandt og legede både i buret og oppe på dommer-bordet, hvor hun i øvrigt fik en rigtig flot bedømmelse og pæne ord med på vejen. At publikum ville nusse og kramme med hende var også bare rigtig hyggeligt.

Typemæssigt virker hun også rigtig lovende, og jeg er meget spændt på hendes udvikling. Hun er bare generelt en skøn charmetrold...

Athea, 3 uger

Athea har genotypen AABBDdIimcmcsswwoo. For nærmere forklaring, se evt. siden om farver og genetik, hvor det beskrive hvordan man skriver en genoptype.

Athea's stamtavle kan ses på dette link.

5 måneder

Athea blev Champion (forkortet CH) i juli 2011. Så holdt vi pause fra udstillinger på grund af kuldet, til hun var med igen i januar 2012, sammen med sit kuld, The Dresden Files, der var et par dage fra at være 4 måneder på tidspunktet. Her blev hun International Champion (forkortet IC). Siden hen blev hun Grand International Champion i december 2012 i Gøteborg, Sverige. Athea har opnået alle tre titler uden at tabe nogle certifikater undervejs.

11 måneder

Damen forstår også rigtig, at charmere både gæster herhjemme og publikum på Herning Landsskue, hvor Athea vandt publikumsafstemningen om at blive Mis Landsskue 2011.

På Herning Landsskue, Athea 1 år.

Athea er en fantastisk mor, der virkelig trives med at have killinger. Hun passer dem til UG med kryds og slange, og er virkelig i sit es når hun har et kuld. Hun har fået to kuld i hhv. 2011 og 2012, og jeg håber på et kuld mere her i slutningen af 2013 eller starten af 2014.

Athea er en meget velfungerende kat i forhold til andre katte, og "taler" et rigtig godt kattesprog. Hun har fået vores skønne, men absolut sære huskat, May, ud af sin skal. De to hygger sig nu gevaldigt sammen og leger rigtig meget fangeleg. Indimellem får Athea endda lokket Diego med på det, og så går den vilde jagt!

Athea, maj 2014

Athea blev kastreret i september 2014, efter at have lavet tre skønne europé kuld til os. Hun har været en fantastisk avlskat, som bare har gjort det hele så nemt, da hun selv har kunnet klare det hele.

Athea havde tydeligvis sin egen mening om hvor hun skulle bo, og jeg måtte hellere sørge for at lytte. Så Athea er nu flyttet ind hos vores gode nabo Sabiya og hendes to drenge i stedet. Det er rigtig rart stadig at kunne hilse på hende, og Atheas nye familie er alle utroligt glade for Athea.


Efter hun er flyttet har jeg haft lov at låne Athea nogle gange, og hun har derfor til Européklubbens Special Show 2016 opnået titlen Premier.

Siden er opdateret d. 2.2.2016

Vidste du, at katten er en obligat kødæder?

May og Athea leger, 2012