Os og vores opdræt

Vores lille familie består af Casper og Eva

Casper og jeg bor i udkanten af Århus i et rækkehus med en lille have. Jeg er uddannet biolog, hvor jeg har specialiseret mig i genetik og populationsøkologi. Casper er folkeskolelærer. Opdrættet med kattene er primært min interesse, selvom Casper nyder kattene og meget gerne hygger med dem herhjemme.


Jeg er indehaveren af stamnavnet Eife. Jeg har interesseret mig for katte i mange år, og læste allerede som barn kattehåndbøger med stor begejstring. Tilbage i 2003 gav mine forældre mig endelig lov til at få en kat og jeg fik huskatten Mea. Siden har interessen kun udviklet sig, og det har efterhånden grebet om sig. Jeg har været til mange opdrætterseminarer, kommer fast til foredrag i JYRAKs studiekreds i Randers, hvor jeg i en årrække også har fungeret som kredsleder.


Jeg er en hyppig udstiller, også fra før jeg startede opdræt. Udstillinger er super hyggelige og sjove efter min mening. Det er et rigtig godt sted at møde med andre med samme interesse og lære nye mennesker at kende.

Jeg opdrætter europé fordi det er en lækker, skøn og fremfor alt sund race, som jeg ser et stort potentiale i, og som mit hjerte virkelig banker for. Jo flere år jeg har arbejdet med racen, jo bedre synes jeg kun, den er.


Ønsker du at kontakte os er du meget velkommen til at gøre det på bluegreenEK@gmail.com eller tlf. 28708498.

Ligeledes kan du følge Eife's på vores facebook-gruppe Eife's European Shorthair.

Opdrættet

Eife's har valgt at opdrætte europé fordi vi er vilde med både udseende og temperamentet hos européen. Temperamentet er fantastisk og i forhold til udseendet så er særligt det, at racen ikke skal være ekstrem på nogen måde er et stort plus for mig. Den skal ikke have ekstremt kort næse, enormt store øre eller have en pels, der kræver daglig pleje.

Ligeledes er temperamentet heller ikke ekstremt på nogen måde. Européen er hverken overvældende aktiv eller ligger hele dagen og daser. Det er en skøn og imødekommende familiekat, der elsker at hygge og nusse, men som også er godt tilfreds med bare at ligge på skødet og sove. Den står altid klar i døren for at tage imod gæster. Européen vil meget gerne lege, både med familiemedlemmer, gæster og andre katte. Det er en utroligt velfungerende race rent socialt, om det så er med børn, katte eller andre kæledyr, som for eksempel hunde.

Athea og jeg, maj 2014

Målet for vores opdræt er, at lave sunde og racetypiske killinger, med et skønt temperament. At killingerne er velsocialiserede og tilpassede til et liv i familiens skød betyder meget for os. Vi vil derfor under killingernes opvækst sørge for, at de også er vant til grundig håndtering. Altså at få tjekket ører, øjne, mund og poter. De vil endvidere være vant til børn, gæster og daglige sysler, som f.eks. støvsugning.


Européen er kendt for at være en sund og naturlig race, hvilket vi vil arbejde på at den også skal være i fremtiden.

Hos Eife's vil primært arbejde på at opdrætte sort sølv klassisk tabby katte, men det vil også ofte ske at der kommer killinger med andre farver. Vi har blandt andet også en stor svaghed for sort klassisk tabby (tidligere kaldet brun klassisk tabby). Og som tiden er gået og jeg har måtte gå lidt på kompromis med ønskefarverne for at få de rette stamtavle kombinationer så er jeg også faldet for andre farver, som spottet tabby fremfor klassisk mv.


Har du en præference indenfor en bestemt farve, så kontakt mig gerne. Det kan nemt ske, at farven kommer eller er kommet i et af vore kuld. Hvis ikke så kender vi måske til en opdrætter, der enten har eller planlægger killinger i denne farve.

Athea med to af sine 11 uger gamle killinger

Jeg er medlem af Jysk Racekatte Klub, forkortet til JYRAK. Klubben er den største af de tre danske hovedklubber, der er organiseret under paraply-foreningen Felis Danica, ofte forkortet til FD. Felis Danica er medlem af den verdensomspændende organisation Fédération Internationale Feline, forkortet til FIFe. Felis Danica er den organisation, der udsteder stamtavlerne på danske katte.

Mit stamnavn Eife er registreret ved FIFé. Det betyder, at jeg er underlagt de regler, som FIFé har for deres opdrættere, de nationale regler som Felis Danica har vedtaget og de klubregler som JYRAK har.

Derudover er jeg medlem af specialklubben for vores race, nemlig Européklubben. Via specialklubben forsøger vi, at fremme kendskabet og interessen for vores skønne race. Jeg sidder derfor også i bestyrelsen for klubben.

Diego og Eva, 2010.

Vidste du, at européen i 2007 blev sat på Sveriges liste over truede racer?

McCoy, 10 uger